Ön som alltid kommer ligga mig nära hjärtat

Världens finaste Gotland, världens finaste ö. Ön jag tillbringat mångat somrar på som liten. I somras var jag där med familjen, det var super mysigt. Oavsett hur längesen det var sen man var där sist känner man sig på något sätt som hemma där ändå. Jag kommer alltid älska Gotland och den ön ligger mig väldigt nära om hjärtat. Jag bjuder er på några utav bilderna jag fotade när vi var där i somras.

Kommentarer
Postat av: Caroline Bågfeldt

Sv: Oj.. ja du jag är inte helt säker. Innan trodde jag att alla problem gick att lösa med lite horsemanship. Men sedan fick jag hem Corvis och då insåg jag att det inte alls skulle gå. Hon är hård som sten och en morot skulle aldrig lura henne. Jag använder t.ex lina när hon ska in i transporten och även nu i spolspiltan. Men inget annat har funkat.

Men jag skulle säga, testa olika saker, få honom att se det som något positivt att gå in i stallet. Gör den klassiska backa-fram-backa-fram metoden. Lärde mig det av att kolla på Ponnyakuten och tro mig det gör under på alla hästar utom Corvis.

Alltså, gå in något steg, backa, gå in och sedan kan du gå där ifrån. Gå en runda och testa igen, gå in, backa, in två steg, backa ett, in två, backa ett. Håll på tills han blir uttråkad och beröm mycket med röst och klappar, godis endast när han är helt avslappnad och gör som du vill. Han är antagligen inte rädd för att gå in egentligen utan han har bara insett att om han inte vill så får han godis, vilket är helt fel.

Du kan även testa att backa in honom, gör lite saker runt det lixom. Ta med ett spö och peta på rumpan så att han flyttar den lite, gör det till en liten övning, inte att gå in i stallet utan bara någon vanligt övning. Glöm aldrig bort att vara lugn själv och att aldrig aldrig DRA in honom. Tyglarna ska vara lösa i princip hela tiden.

Nu kanske du redan testat detta och förlåt för enormt lång kommentar. Haha, älskar att jobba med hästar så ville skriva lite ;) Bara att fråga igen om du redan testat detta eller om det inte funkar ;)

Svar: Tack så jäääätte jätte jätte mycket för detta svar. Ska börja försöka med detta nu ute i stallet! Han har alltid varit svårlastad, men att få in han i stallet har aldrig varit några problem. Men tack så jätte mycket för tipsen och ditt snabba svar, betyder massor. Hör av mig igen om det funkar/inte funkar hehe. Kram :D
Emilia Svedlind

2014-10-14 @ 21:45:12
URL: http://carolinebagfeldt.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback