Lista om 2014

Hur har ditt 2014 varit? Det har varit helt okej dock ett väldigt tungt år. Först har Goldini varit sjuk så gott som hela året vilket tagit rätt så mycket energi, sen insjuknade morfar och gick sen bort under hösten vilket också har tagit sjukt mycket på oss alla. Annars är jag nöjd med 2014, det har dock inte blivit alls som jag trodde det skulle bli.

Vad önskar du att du gjort mer? Hm, om jag hade kunnat hade det ju varit att träna och tävla med Goldini. Men annars mer att jag tagit bättre hand om mig själv både fysiskt och psykiskt.
 
Vad önskar du att du gjort mindre? Suttit hemma och inte gjort någonting

Vem har du umgåtts med mest? Sofie

Bästa minnet från 2014? Den dagen jag fick sitta upp och rida Goldini igen i höstas. Det var en så härlig känsla och jag kände mig verkligen hemma.
 
Är det något du har saknat 2014 som du vill ha år 2015? Ja, helt klart alla svettiga träningspass när man känner hur både man själv och hästen verkligen kämpar. Även alla tävlingar som var planerat att jag skulle starta, om Goldini nu håller sig frisk och inte blir sjuk igen så kommer vi helt klart tävla mer då fram emot sommaren!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag har varit ledsnare i år tror jag, men jag vet vad det ar att göra med. Jag har inte kunnat göra det jag älskar, visst har jag fått umgåtts med min häst men jag har inte fått rida som jag önskat och har känt att han inte mår bra. Sen när morfar försvann gick allt bara neråt.

Var det mest lugna hemmakvällar eller partykvällar? Det har nog varit en liten blandning det här året, fast snäppet mer hemmakvällar.

Vem/Vilka/Vad saknade du? Morfar och Arhamiz
 
Största misstaget? En sak som hände i somras som jag kämpar med att glömma bort :)
 
Tror du att år 2015 kommer blir bättre? Det ska helt enkelt bli bättre, får inte bli annat. Goldini ska bli frisk och vi ska komma igång och tävla nu och träna i vårat nya stall. Jag fyller 18 år och börjar mitt studentår och ska till Summerburst, New York och Thailand. Detta låter väl bara toppen?

Vad gjorde dig riktigt glad i år? Mina fina vänner och att jag fick se Axwell&Ingrosso på Bråvalla även när vi bytte stall. 
 
Har du några löften inför år 2015? Hm, ska verkligen försöka ta mig mer till gymmet och sen sköta skolan bättre. Det är väl de löftena jag verkligen strävar efter!
 
Har du haft ett förhållande under 2014? Nej

Hur skulle du beskriva din stil 2014? Rätt så cascual, har trivts bäst med ett par boots och min trenchcoat men även gillat dagar där jag tagit mina converse och min älskade skinnjacka.

Vad ser du mest fram emot med år 2015? Att Goldini ska bli friskförklarad, Summerburst och New York.

En låt som påmminer dig om 2014? Rays of Light - Broiler och We come We rave We love - Axwell^Ingrosso

Det bästa du har åstadkommit i år?: Höjt mig i de flesta ämnena i skolan.
 
Vad hoppas du inträffar 2015: Att jag får ett grymt år och att Goldini blir frisk och då fortsätter att vara det. Att jag går ut andra året i gymnasiet med minst godkänt i alla ämnen. Sen att jag får en grym sommar och fortsatt år som 18 åring.

Min julafton

Julafton 2014 var annorlunda, sorglig men ändå mysig. För första året någonsin firade jag julafton utan min morfar och det kändes kan jag säga, men det var då också första året jag firade med min mormor. Det var väldigt mysigt att få göra det med mormor men jag kände ett tomrum och det kändes inte som vanligt. Är iallafall väldigt nöjd med gårdagen och tyckte det var väldigt mysigt och är nöjd över mina paket.
 
På morgonen blev det en uteritt med två från stallet. Det var super mysigt och vi tog oss en skritt-tur bara och hittade någon ny väg som ledde in oss någon helt konstig stans haha. Det blev fika med mammorna och lite annat folk när vi kom tillbaka helt stelfrusna efter ritten och hästarna var utsläppta i sina hagar. Riktigt mysigt med en härlig pratstund!
 
Hemma så fixade jag mig och sen kom mormor&Anders. Vi åt mat, pratade och hade det allmänt mysigt. Öppnade för första gången paketen innan Kalle Anka och jag är jätte nöjd. Dock passade tyvärr inte byxorna jag fick i present så står i valet och kvalet att beställa större storlek eller köpa Nike Air Force för dem pengarna istället. Har inte riktigt bestämt mig ännu, för är kär i jeansen också!
 
När mormor åkt hem så åkte hela familjen till morfars grav. Jag fällde tårar och kände en stor saknad över honom, vill så gärna ha honom här. Världens bästa morfar, är så glad för tiden vi hade tillsammans men du lämnade oss för tidigt. Jag vet iallafall att du satt och tittade ner på oss igår och var nöjd över hur vi gjorde och att vi ändå kunde lägga leenden på våra läppar. Saknar och älskar dig morfar, varje dag.
 
Avslutar med en god fortsättning och en fråga hur var eran jul?

En bra tur i det fina vädret

Bilder från dagens skritt-tur i det fina kalla vädret.
 
Idag red jag ut på Goldini och mamma gick en promenad. Han var väldigt spänd och stissig då han inte ridits ut själv så mycket på nya stället. Men det gick bra, mamma hade med sig longerlinan utifall att vi skulle behöva den för säkerheten därför har han ett longerdelta på sig som ni ser på bilderna.

Det var stenhårt på marken så blev bara en skritt-tur men det var jätte mysigt iallafall. Det blev inte speciellt många bilder då han bara kunde stå still i typ 3 sekunder innan han tröttna. Haha, han har sån överenergi, men dessa bilder över tycker jag blev riktigt fina. Det finns så fina stora fält på nya stället, love it!
 
Imorgon ska jag rida ut med en kompis i stallet så det blir kul! Inga nya bilder blir det dock då men jag hoppas det är lugnt. Vi hörs kram!

Världens finaste häst

Här får ni tre bilder från idag när Goldini fick gå ut en stund i sin nya lilla hage. Han gjorde en del glädjeskutt precis när vi släppte honom och sprätte osv, jag stod mest och hade hjärtat i halsgropen. Men sen lugnade han sig och var riktigt riktigt nöjd. Alla i stallet var hans publik och var så glada för hans skull hehe!
 
Han var dessutom mycket trevligare att borsta idag innan jag skulle rida. Jag tror han verkligen uppskattade detta och jag är så glad. Äntligen säger nog vi alla, finaste killen, vi är verkligen på väg emot rätt håll nu. Imorgon så har vi utsläppet och lunchen i stallet så då kommer jag rida i dagsljus, ska rida ut, mamma tar med sig kameran så då får ni lite bilder uppsuttet.

Kram på er alla och hoppas ni haft en lika bra dag som jag!

Önskelista 2014

Pannbandet - HÄR // Nike Air Force - HÄR // Gant-tröjan - HÄR // John Whitaker flugtäcke - HÄR // Anastasia Contour kit - HÄR // Tiger jeans - HÄR // Spooks-väst - HÄR // Johnny Bulls stövlar - HÄR // Nikkor 50 mm - HÄR // Giorgio Armani Sí - HÄR //
 
Här har ni några utplockade saker ifrån min önskelista i år. Det jag önskar mig mest är pannbandet från PS of Sweden dock vet jag att jag inte kommer få det då PS inte får in nya i brunt läder förns i februari.. Men men resten önskar jag mig lika mycket och hoppas jag får åtminstone något utav det. Men som det är när man har samma storlek som alla andra så är det många saker som tyvärr är slut redan :/ Så får se vad jag får, oavsett kommer jag att bli jätte glad.
 
Vad önskar ni er i julklapp??
 

Äntligen dags för lite frihet

ÄNTLIGEN HAR JAG FÅTT JULLOV! Alltså jag tror inte ni förstår lättnaden och glädjen som spred sig i hela kroppen idag när vi äntligen fick sluta. Det var som en klump släppte från magen för några veckor, ska bli så skönt och behövligt. Efter avslutningen åkte jag, Ellen och Jenny till stan där vi handlade lite julklappar i sista stund lunchade och fikade. Satt och bara prata och myste, det var en bra start på lovet!
 
Cyklade sedan hem och då åkte jag och mamma till stallet. Goldini fick gå på en promenad idag utan lugnande, det gick väl lite si sådär. Men vi fick han runt på en liten runda iallafall, sen blev det att gå in i den trygga boxen igen haha. Är så glad att äntligen få ha jullov för nu kommer mamma kunna fota mig och Goldini i dagsljus. Ska ta med kameran varje dag så ni får lite nya bilder, kommer bli as bra!
 
Hoppas ni alla andra också haft en bra start på jullovet och att det kommer att fortsätta bra. Nu ska jag försöka planera upp lite roliga inlägg till er som jag kan bjussa på. Vi hörs!
 

Last christmas I gave you my heart

Hej på er, nu kan jag äntligen säga att jag är färdig med allt i skolan för detta året. Jag är nöjd med min insats i skolan under denna termin, det har varit stressiga veckor med minst 1 prov varje vecka nästan. Men jag har tagit mig igenom det med bara 3 stycken F vilket jag är jätte stolt över då jag har en väldigt hög frånvaro pågrund av privata skäl och även att jag varit sjuk mycket. Jag är jätte nöjd och hoppas att vårterminen blir ännu bättre och att jag lyckas rädda upp matten som nu ligger på hal is.
 
Det spöregnade när vi åkte till stallet idag men red Goldini lite lätt på banan. Han var inte alls på hugget idag, verkligen trött kändes det som. Tror han kommer må bättre när han får komma till en bättre hage då han just nu går runt i en liten sjukhage som bara är ren lera, fy stackaren. Men i helgen så snickrar vi en ny hage så han kommer nog bli överlycklig och då tror jag han blir bättre i psyket också och i kroppen. LÄNGTAR!
 
Imorgon efter julavslutningen så ska jag till stan med mina tjejer och äta lunch och handla lite julklappar osv. Blir en mysig start på detta lov, sen blir det stallet såklart. Får se om dagen kommer ha något mer att bjuda på! Nu ska jag iallafall gå och lägga mig så jag orkar gå upp imorgon. Lovar att jag ska bjuda på mer roliga inlägg nu när jag har tid som inte bara handlar om hur mina dagar ser ut. Kram på er alla så hörs vi!
En bild på mig från Gotland i somras, längtar dit!

More than a lover

Hallå, idag har jag varit i skolan och haft en riktigt jobbig dag. Har gått runt med huvudvärk så gott som hela dagen men har ändå tagit mig igenom skolan då jag måste. Så jag sov i nästan 1,5 timme när jag kom hem sen och åkte sedan vidare ut till stallet. Goldini hade vilodag idag så jag borstade honom mest vilket han inte riktigt uppskattade idag då han var alldeles för rastlös. Men men, fin blev han min lilla nallebjörn!
 
Imorgon ska jag ha muntligt framförande i sociologi och matteprov i skolan. Sen så ska jag till stallet, Goldini ska gå på skrittbandet. Först tar hon som är i stallet och släpper ut honom 10 minuter innan utsläpp och sen går han 15 minuter med oss och henne på EM, blir toppen! Sen är det bara hem och plugga till sista provet för den här terminen och sen kan man få vila huvudet ett tag.
 
Nu ska jag fortsätta plugga matte och samhäll så hörs vi hörni! Kram på er.
_DSC7960

En dag full av plugg och duktig häst

Hej på er! Idag har skolan rullat på, fick reda på att jag blev godkänd på spanskan vilket kändes skönt och en klump försvann från magen. Gjorde även klart mitt engelska muntliga idag och jag hatar muntligt och det är ännu värre när jag måste göra det på engelska men nu har jag klarat det också så jag är nöjd över mig själv. Nu har jag bara sociologi, matte och samhäll kvar innan jag kan slappna av och gå på jullov. Alltså tvåan i gymnasiet är inte något att hurra för direkt, sämsta och tråkigaste året.
 
I stallet idag red jag Goldini på banan. Han kändes fin i skritten och i traven gick det också bra, många frustningar och hostade gjorde han lite också. Tror det släpper spänningar hela tiden i traven. Mitt upp i allt fick han för sig att dra iväg så han drog mot staketet och gjorde en ursväng så jag var verkligen jäte nära att ramla av. Men jag satt kvar i sadeln och Goldini stannade upp och jag fick sitta av och rätta till sadeln som hamnade lite på sniskan av den snäva svängen.
 
Upp igen och jobbade vidare vilket gick bra, avslutade sen och han var duktig. Imorgon blir det vila för honom och sen på onsdag blir det skrittbandet igen. Nu ska jag sätta mig och kolla på PH efter en hel eftermiddag och kväll av plugg. Kram på er!
Bjuder på en liten selfie när jag ler med öppen mun, det sker inte ofta nu när jag har tandställning..

A drop in the ocean

Hej på er! Jag tog tyvärr inte med kameran till stallet idag så det blir inga nya bilder.Men det får bli nästa helg helt enkelt, annars blir det bara mörka bilder.
 
Jag red iallafall ut med en från stallet, vi red på en lång grässträcka och det gick super bra. Skrittade mest men la in lite trav också och Goldini var överlycklig. Man kände verkligen hur han väntade på att jag skulle ge han galoppskänkeln, lilla söten. Dock är det ett tag kvar tills de första galoppstegen tas, så han får hålla sig i skinnet tills dess. Iallafall så var det kul och det gick jätte bra, han var inte alls lika stissig som han brukar vara vid uteritter. Tror dessa miljöer gjort han lite lugnare, fast vet inte.
 
I veckan blir det nog lite dålig uppdatering fram till torsdag då jag har fyra prov kvar i skolan under fyra skoldagar. Så det är bara att kämpa sig igenom detta med ett leende på läpparna och hoppas på att veckan går fort. Men vi hörs hörni och hoppas eran söndag också varit bra. Kram!
 

Första traven på 4 månader

Igår så stod det banan på schemat när vi var i stallet och även får jag börja lägga in korta travintervaller i passet nu. Vet ni hur kul det var? Alltså ÄNTLIGEN! Det känns som vi är på väg någonstans nu verkligen. Han tog i väldigt bra, dock rätt så seg eftersom han har lugnandemedel i sig. Han hade ett väldigt bra steg, det kändes annorlunda mot annars.

Jag red mest runt utan krav på honom och lät han få springa som han ville, i sin takt. Eftersom han inte travat under dessa omständigheter på länge så har han inte direkt så mycket muskler han hade förut, men det bygger vi snart upp igen. Det var iallafall jätte kul, och allra första travstegen filmade inte mamma men det var så kul för han blev verkligen chockad när jag bad honom om att trava. Sen frustade han, slängde med huvudet och var allmänt glad. Det kändes jätte bra!
 
Idag ska vi ut när det är ljust, så ska ta med kameran så kanske mamma kan knäppa några nya bilder på oss när vi är i "nya" stallet. Det känns inte så nytt längre eftersom vi stått där i längre än en månad redan haha, tiden går fort men vi stormtrivs. Men nu hörs vi hörni, ska försöka plugga lite och lägga in lite tidinställda inlägg här. Kram!

Min finaste skatt

En bild från när jag och Goldini stod och myste här om dagen. Man får verkligen ta vara på de små stunder han faktiskt är mysig nu för tiden då det inte är speciellt ofta. Han är mest rastlös, men det kan jag förstå. Imorgon ska jag äntligen få börja lägga in lite trav i mina skrittpass. Mamma filmar nog så får ni se hur ren och fin han blivit.
 
Idag lät vi han gå på bandet 15 minuter vilket gick super bra. Han uppskattar verkligen bandet och tycker verkligen det är kul. Känns så skönt att ha det i stallet, det gör så mycket gott för honom! Men vi hörs, kram på er.

RSS 2.0