Är det sommar eller höst?

Hej på er allihopa! Jag håller på o fundrar om jag ska hoppa över till Horseworld igen eller inte, på något sätt vill jag det men ändå inte, så håller kvar mig på den här portalen ett tag till iallafall.
 
Jag vet inte hur vädret är där ni bor, men här där jag bor är det iskallt och man kan knappt tro att det är sommar. Kan bli mot 3 grader om nätterna och det bara blåser och är kallt, känns som att hösten har kommit några månader för tidigt.. Väldigt trist måste jag säga och jag bara förbereder mig på hur mycket jag kommer frysa under Bråvalla.
 
Igår red jag min första dressyrträning på väldigt länge för min tränare. Det gick väldigt bra, över förväntan faktiskt. Det började däremot sämre, han är ju väääldigt kort bak då han tappat lite men vi jobbade fram det bra. Mycket jobb framåt hela tiden och att hela tiden tänka på att få honom lång och låg hjälpte och tillslut fick jag en väldigt fin och ridbar häst som verkligen kändes nöjd och belåten. Det var väldigt kul att få en känsla av den vanliga Goldini igen ♥
 
Idag red jag ut med några från stallet vi konditionstränade och det gick bra. Väääldigt pigga och glada hästar bjöds det på kan jag säga. Sen blåste det också och det gjorde ju att de blev ännu mer uppspelta. Men kul hade vi och det är ju huvudsaken och hästarna var nöjda och glada! Jag masserade sen in liniment på Goldinis rumpa och smörjde in på hans ben.
 
Men nu ska jag snart sova, så vi hörs hörni! Får se om vi hinner höras innan Bråvalla annars hörs vi nog på söndag när jag kommit hem igen. PUSS!
 
 

Bilder från hoppträning

Här kommer några bilder som Ellen Liljegren fotade från hoppträningen igår. Bästa Ellen som hängde med ut och fotade oss, vi hade även en väldigt bra dag/kväll sen tillsammans då hon sov hos mig. En riktig fin vän är hon!

Första hoppträningen sen februari

Igår hopptränade jag för första gången sen i februari. Det var väldigt kul men även jobbigt att känna hur mycket både jag och Goldini tappat. Sen var det väldigt mycket runt om att titta på igår tyckte Goldini också, han fokuserade på så mycket mer än bara träningen. Men det är bara att jobba upp igen, träna på avstånd, ut på kondititonsträning både med Goldini och själv. Jag måste bygga upp mig själv också för att göra det bäst för Goldini! Så det är bara att kämpa, nu ska vi bli så bra som möjligt!
 
Jag visar er den här videon fast jag egentligen inte vill riktigt, jag tycker jag rider så hemskt dåligt. Men aja, det är bra att visa sämre sidor också ibland!
 
 
 

Sjung om studentens lyckliga dag

I fredags tog min bästa storebror studenten. Alltså lyckan som han spred runt sig när han sprang ut och när han stod på flaket, alltså han spred lycka hela den här dagen. Jag är så stolt över att vara hans lillasyster och jag önskar han all lycka i framtiden. Det finns ingen klokare människa än min storebror, någon som är så omtänksam och snäll som han faktiskt är, han är bäst! Han kommer verkligen att bli det han drömmer om en vacker dag och verkligen lyckas här i livet. HAN ÄR BÄST! Jag älskar dig Jesper Svedlind, min storebror ♥
 
 

HUR viktigt är det egentligen med mål&förebilder?

Något jag tänkte ta upp i det här inlägget är om förebilder och mål. Hur viktigt är det egentligen att ha en förebild? Att ha någon man ser upp till och tycker är sten cool. Någon som man tycker har bra tankar om vad som är rätt och fel, någon som man tycker har cool stil, något som man helt enkelt tycker om. Eller hur viktigt är det att ha uppsatta mål? Att sätta upp ett mål som man sedan klarar på kort sikt, eller på längre sikt, att få känna lyckan av att just jag klarade det. Hur viktigt är det egentligen med detta? Folk tycker så himla olika.
 
I hästvärlden och även i vanliga livet tycker jag själv att det är väldigt viktigt att ha förebilder och mål. Jag tycker att saker och ting blir roligare om man har mål, det är enligt mig viktigt att både ha lång- och kortsiktiga mål. De kortsiktiga målen kan vara t.ex. att man ska bli godkänd på nästa matteprov, plugga som satan men det kan också vara att man om en månad ska klara av att göra riktigt snygga skänkelvikningar med sin häst. Kortsiktiga mål ska enligt mig vara såna som man själv på något sätt vet att man kommer att klara av, man har något att sträva efter, något att se fram emot i slut ändan.
 
Sen det här med långsiktiga mål kan ju vara att man tillexempel ska höja alla sina betyg minst ett snäpp fram tills betygen sätts innan sommarlovet, att man i slutet av detta år ska kunna springa 1 mil eller att man ska kunna hoppa en hel bana felfritt med hästen. Såna här mål är bra att sätta upp enligt mig för att ha något man hela tiden strävar efter, man har det bak i huvudet hela tiden. När man sedan klarar det efter allt slit man hållt på med under en längre period så kommer man känna sig så jäkla grym och höja sin egna självkänsla. GRYMT JU!
 
Förebilder är viktigt för mig, har varit viktigt och kommer faktiskt alltid vara viktigt för mig. Det är viktigt att ha olika förebilder under hela sitt liv tycker jag. När man var liten kanske det var mamma eller pappa, nu kanske det är någon kändis, någon som är bra på just din sport eller någon som du tycker bara har grymma åsikter. Någon som kanske klär sig snyggt eller har grymma låtar? Man ska ha någon som får en att må bättre, någon man känner att den där personen är bra. Även om det kanske är en kändis som man aldrig träffat kan det hjälpa av att bara lyssna på en låt av den. Sen om det är ens mamma så finns hon ju alltid där, för de flesta..
 
Så slutsatsen med detta är att JAG tycker att det är super viktigt med mål och förebilder, just för att du ska få inspiration och motivation, att du ska tycka saker och ting är roligare. Sen kanske inte detta funkar för alla men mig har det hjälpt super mycket både i bra och svåra tider. Så ta en funderare och sätt dig och skriv upp mål NU, kram på er!
En stor förebild för mig är Jennifer Lawrence, hon verkar så självsäker, hon är grymt snygg och äger på det hon gör. Det är en sån slags människa jag strävar efter att bli någon dag. Grym är hon!

Wake me up when it's all over

Detta collage satt jag och fumla med igår, jag vill ha en förstoring med denna texten från Aviciis låt Wake me up. Det är en låt som ger mig så mycket känslor, som får mig att känna mig så bra. Alla Aviciis låtar får mig att må så bra, att känna mig så glad och lycklig, han är så grym enligt mig. Därför vill jag ha honom i mitt rum, med just denna text. Bästa Tim Bergling, om han bara visste hur grym han är, han är perfektion enligt mig ♥

Hoppträning för Lotta Björe

Igår åkte jag och mamma till Ingelsta för att titta på Lotta Björe träningar och sen för att jag skulle få fota eftersom det var många jag kände som skulle hoppa. Vi var där från klockan 15.00 till 18.30 ungefär, och jag är helt solbränd nu, men det var det värt.
 
Jag tycker det är kul att se andra rida och det tycker jag är en bra egenskap. Jag tycker dessutom då att man lär sig mycket även fast man inte är med och tränar. Nu vet jag en del som jag inte visste innan osv osv. Det var riktigt kul och trevligt och några bra bilder blev det också. Jag bjuder er på några utav de jag redigerat!

För hon har tagit studenten, fyfan vad hon är bra

 

JAG ÄR KLAR, JAG ÄR FÖRBEREDD!

Nu kan jag äntligen säga, JAG ÄR KLAR MED MITT FÖRSTA ÅR PÅ GYMNASIET! Inget mera plugg nu och det känns så jäkla skönt, men på något sätt är det svårt att slappna av då nästan alla av ens dagar under ett helt år varit fyllda med ständigt pluggande. Aja, nu är jag klar och ska verkligen njuta varenda sekund av det.
 
Nästa torsdag får jag sommarlov, måndag är sista vanliga skoldagen. Onsdag blir det mentorsdag och sen torsdag blir det avslutning och sen fest på kvällen. Kan inte bli så mycket bättre! På fredagen dagen efter där tar min bästa storebror studenten också, så då blir det att fira då också, kommer bli så himla kul och jag säger det igen HAN ÄR VERKLIGEN VÄRD DET!
 
Imorgon åker jag upp till Stockholm med familjen då vi ska fira min kusin som tar studenten imorgon. Min bästa och närmsta kusin Emma tar studenten och det blir att fira. Kan inte fatta att hon redan tar studenten, men är så glad för hennes skull och hoppas att hennes drömmar går i uppfyllelse!
 
Nu ska jag snart släcka ner och gå och lägga mig för även om jag inte ska till skolan imorgon så kan jag inte ligga och sova hela dagen. Vi hörs säkert imorgon folket, ta hand om er, kram!
Två stycken egobilder tagna idag, jag ber om ursäkt för mitt icke städade rum med madrass och allt på golvet haha. Men men, sånt får duga för tillfället när man har fotobrist. Plattade mitt hår idag för första gången på ungefär 1,5 vecka vilket är sjukt bra för att vara jag!
 

We're going all the way

 
Här har ni en video från när jag red lite dressyrbarbacka på banan i måndags. Det var första gången jag kände att han verkligen arbetade sen skadan. Jag fick honom verkligen att lägga sig avslappnad och hitta sig själv mer där han var bekväm och det var så skönt att känna den känslan igen. Men det är lite kvar, plus att han är sommartrött!

Det jag skäms över att visa och tänker väldigt mycket på på alla videosar jag ser när jag rider är mina ostadiga händer. Jag jobbar verkligen på det och vill verkligen få stadigare händer, jag vill störa så lite som möjligt i min ridning. Sen trivs Goldini bäst när man rider med en stadig hand och mer sits, därför vill jag verkligen öva upp det så jag kan göra han så bekväm som möjligt. Har ni några bra tips på hur man övar upp en stadigare hand? Kram på er!
 

Tokalon Cucumber Ansiktsmask

Igår testade jag en ansiktsmask som jag fick i present av en utav mina vänner. Det var Tokalon Cucumber Ansiktsmask som var en anti-stress mask, den förhindrar alltså att huden torkas ut som den ofta gör när man är stressad.
 
Jag tyckte att den var väldigt skön, den kylde ner huden och man kände sig väldigt fräsch efteråt. Nu har ju jag kämpat till mig en väldigt fläckfrihy redan men jag måste säga att jag tycker att ansiktsmasken gjorde ansiktet lent och fräscht iallafall. Om jag ska fortsätta med ansiktsmasker blir det nog denna jag fortsätter med. Är någon sugen på att testa denna masken? Det finns flera olika, nu fick ju jag gurka, men det finns bl.a. med avokado också.
 
Gå in HÄR om ni vill köpa, de är väldigt billiga och en sådan liten slant kan man faktiskt lägga för att få till den fräscha känslan i hyn.

Mindre än en månad kvar

Hej på er alla! Idag har jag haft två lektioner och på de två lektionerna gjorde jag klart mina två sista muntliga framföranden för detta år. Det känns jätte skönt! Nu har jag bara ett naturprov kvar på onsdag som jag måste ta tag och plugga till. Det är riktigt svårt att plugga nu då min hjärna redan har gått på sommarlov, haha men det är bara att kämpa! Efter den här veckan kan jag andas ut på riktigt och verkligen längta tills sommarlovet.
 
Jag ser verkligen fram emot sommaren, ska göra så mycket kul! Sommarens höjdpunkt blir ju helt klart Bråvalla och det är så sjukt att det inte ens är en månad kvar dit, SKA BLI GRYMT! Vad är eran höjdpunkt i sommar?
 

Snart har vi sommarlov folket!

Hej på er alla! Hoppas eran långhelg har varit bra, min har varit väldigt lugn och jag har spenderat mest timmar i stallet vid min älskade häst. Idag tog jag även tag i plugget till kommande vecka, jag har två stycken muntliga tal imorgon, ett i svenska och ett i engelska. Sen har jag ett matte muntligt NP på onsdag och ett naturprov. Efter denna vecka är jag helt klar i skolan, så himla skönt!
 
I helgen testade jag även att använda bommar och lite upphöjt på Goldini igen, snacka om lycklig häst! Alltså han sög tag i bommarna som bara låg på marken och blev helt crazy, jag fick lägga volter så gott som hela tiden. Men det känns skönt att han är lycklig igen och får göra det han tycker är roligt. Det jobbiga är bara att det är en jäkla lång väg kvar innan vi är tillbaka där vi var innan skadan, men vi kämpar oss dit igen!
 
På torsdag ska jag till Stockholm för att fira min kusin som tar studenten, ska bli svin roligt! Veckan efter det är det skolavslutning för mig på torsdagen och fredagen är det student för min älskade storebror, kan inte förstå att han redan har blivit så stor så han tar studenten. Men han är inte mer än värd det, bästa storebror!
 
Men vi hörs hörni, puss och kram ♥

RSS 2.0