Livets vändning för tillfället

Hej på er alla, jag kan nu gladeligen berätta för er att Goldinis knä läkt jätte fint och han är snart helt friskförklarad där bak. Jag är så himla glad och det känns jätte bra verkligen! Dock såg de att han hade lyckats göra något i vänsterfram kota så den blev behandlad då han var halt där nu istället. Men det var inget allvarligt vad de trodde nu så återbesök blir om 4 veckor, alltså den 24 november för att se till knäet och nu kotan också då.
 
Idag står han på boxvila men imorgon ska jag få börja skritta uppsuttet på honom i 30 minuter. Jag kommer nästan börja gråta, så som jag längtat! Sen får jag skritta uppsuttet i 30 minuter i två veckor, den tredje veckan får jag skritta i 60 minuter och den fjärde och sista veckan innan återbesöket får jag skritta 60 minuter och trava 5 minuter. Sen får vi se vad de säger på återbesöket, men jag hoppas verkligen det fortsätter se bra ut och att kotan läker fint. JAG ÄR SÅ GLAD!
 
Fick även ett så fint och bra besked idag från min mormor som idag är cancerfri. Hon har lyckats kämpa sig igenom tre olika cancerformer nu i bugspottskörteln, läppen och sista i bröstet. Men nu idag är hon för tillfället cancerfri och jag är så glad. Min finaste mormor, min största inspirationskälla och min största förebild. Det finns ingen människa som är så stark och bra som hon. Jag älskar henne så mycket och är så himla glad. Kram på er alla!
 

You're my superhero

Igår gjorde jag en snabb video på mig och Goldini med lite blandade klipp. Det var väldigt längesen jag gjorde en sån här slags video och därför är den inte speciellt bra, men hoppas ni gillar den ändå.
 
Nu är vi iallafall påväg till kliniken för första återbesöket efter operationen. Jag är jätte nervös och kommer nog inte kunna slappna av förns när vi åker hem igen om vi fått ett bra besked. Vi hörs nog ikväll hej på er!

Sömnlös natt

Hej på er alla! Här ligger jag nu vaken vid halv sex på morgonen och har varit vaken sen tre ungefär. Lyckades somna en timme tills jag vaknade för några timmar sen.. Nu har jag bara legat vaken och tänkt och varit nervös inför klinikbesöket som sker idag. Jag måste försöka sova så jag orkar med allt idag då det är krävande bara att få in Goldini i transporten så då kan man inte vara trött.

Tankarna bara flödar iallafall och jag känner mig nästan obehagligt rädd. Har tänt flera lampor i mitt rum för att allt känns läskigt för tillfället
 också.. Tror jag är allmänt rädd inför vad de kan säga på kliniken idag. Men det är bara att invänta och se, nu ska vi se om jag kan somna, ska ju upp om 2,5 timmar så kan ha varit bra att ha sovit lite mer då. Kram och hoppas ni haft en bättre natt än mig iallafall.


Fem snabba om mig

♥ Jag älskar hösten och höstmodet. Alltså det är under hösten jag verkligen älskar att shoppa och det är då jag verkligen laddar upp garderoben med nya kläder. Jag älskar alla fina jackor, skor, tröjor och annat som kommer på hösten. Jag älskar även att man kan börja använda lite mer jordnära färger både i kläder och i sminket. Allt är helt enkelt så himla perfekt på hösten!
 
 Jag har väldigt svårt för att visa känslor och därför ser folk som inte direkt känner mig som väldigt kall. Jag vet faktiskt inte varför jag är så, utan jag vill bara alltid visa mig "stark" utåt. Det kan ha att göra med tidigare erfarenheter när jag varit för öppen för vissa människor och det bara gått åt pipan. Jag gråter gärna inte inför folk, utan jag ler och är glad för såna jag inte riktigt känner.
 
 
♥ Pasta är det godaste jag vet, skulle jag bestämma så skulle vi nog äta pasta varje dag. Man kan göra så mycket med det så som lasange, gratänger, pasta med olika såser och allting. Det är verkligen så sjukt gott!
 
♥ Jag älskar när det sker förändringar och händer nya saker. Dock har jag svårt att släppa saker som haft stor betydelse för mig innan, men det finns inget bättre än förändringar eller spontana grejer. Jag är väldigt spontan av mig och gillar inte att planera saker i förväg utan tar det hellre som det kommer.
 
♥ Jag bokstavligt talat älskar att sjunga och gör det mer än gärna vart jag än är. Sen behöver det inte låta så sjukt bra, men det roligaste är ju att ta de högsta tonerna. Alltid när jag är ensam hemma, duschar eller har det galet med vänner så sjunger jag nästan alltid. Haha så sjukt roligt dock låter det förjävligt!
 

Hoppträningar från tre olika tillfällen

 
 
Nu tänkte jag visa er en liten skillnad på hur jag och Goldini såg ut våran första hoppträning till den senaste vi har filmat innan han blev skadad i våras. Jag ser då en skillnad speciellt på hur jag rider, jag sitter mest och fladdrar på första videon och vi ser inte alls sammansvetsade ut. Dessutom tyckte jag att den övningen var väldigt speciell då avstånden var jätte konstiga kommer jag ihåg.
 
Sen den andra videon är från augusti förra året. Där hade vi utvecklats en del under sommaren då vi bara nötat träningar och inga tävlingar. Jag var mer säker på honom, dock ville han fortfarande ta befälet lite eftersom han är väldigt egensinnig.
 
Den tredje är från i februari det här året. Där var vi som mest igång och hade verkligen hittat varandra, jag kände att jag visste hur jag skulle rida honom mot hinder och vilken fart jag skulle hålla. Jag var mer stabil och red med honom istället för att bara rida emot honom. Den där tiden var han även grymt fin från marken för det var under den tiden jag hade fått mycket hjälp från Lisa (min tränare) både uppsuttet och från marken så jag verkligen hittade Goldini. Åh han var så fin där, längtar tills vi är där igen!

När kroppen säger STOPP

Vissa gånger kommer man till den punkten i livet då kroppen faktiskt säger till att den inte orkar mer. Idag kom jag till den punkten, jag vaknade på morgonen som vanligt men när jag skulle gå på toa så kom bland de värsta kramperna jag varit med om i mitt bröst. Jag trodde jag skulle få en hjärtinfarkt och dö, alltså har aldrig varit med om den smärtan. Pappa ringde rådgivning sen efter en kvart och de bad oss att bara vänta ut smärtan, men efter ca 30 minuter till ringde vi ambulans.

Efter att ambulanspersonalen varit hos oss en stund och tagit EKG och annat så åkte vi vidare in till akuten. Där fick jag ta massa blodprover och röntga lungor och hjärta och annat. Sen kom de fram till att resultaten var bra men att det nog har med stress och överansträngning att göra. Så det var bara att åka hem igen, smärtan sitter fortfarande i tyvärr så jag får ta det lugnt och hoppas att den värsta smärtan är borta tills imorgon.
 
Det fick mig att inse vad jag sitter i för situation just nu. Jag har en häst som är sjuk, jag har en mormor som precis opererats för sin tredje cancerdiagnos, jag har en morfar som fått besked om demens och sen har jag sjukt mycket i skolan som trycker på. Jag vill lyckas i skolan och därför pressar jag mig nog mer än vad jag behöver egentligen. Nu måste jag ta det lugnt, även fast jag har tre prov när jag kommer tillbaka till skolan så MÅSTE jag ta det lugnt.
 
Dock blir detta en svår uppgift för mig då jag inte gillar att ta det lugnt. Ska försöka umgås med vänner och vara mycket i stallet och inte tänka så mycket på allt dåligt runt omkring mig. Nu måste jag fokusera på att få en stabilicet i kroppen igen. Det är viktigt att ge tiden till sig själv också, för när man kommer hit är det inte kul längre. Tack för mig!
Ibland måste man faktiskt fokusera på att hitta sig själv igen och fokusera på det man verkligen tycker om.

Äntligen en veckas höstlov

Hej på er allihopa, nu har jag tagit höstlov och det känns så sjukt bra! Sov till halv 11 imorse vilket var väldigt behövligt efter denna vecka då jag varit helt slut i mitt huvud efter alla prov. Jag har nu ätit mannagrynsgröt till frukost och verkligen bara tagit det lugnt och snart kommer mamma hem också, mys!

Igår i stallet så var Goldini en tickande bomb pågrund av blåsten och hans energi. Det gick knappt att få han från hagen till stallet, han bara stegrade, trippade och sparkade bakut nästan hela tiden. Blir så ledsen.. Sen så skickade hon som släpper ut ett meddelande till mig imorse och sa att Golle såg halt ut vänsterbak imorse igen och då brast det. Jag hoppas det inte är något märkvärdigt, orkar verkligen inte..

Red iallafall Rulle sen också när jag var i stallet igår. Från början var det fullt med folk på banan så skrittade mest bara runt och kände vart jag hade honom. När det sen började bli lite mindre folk så började jag rida lite intervaller från skritt till trav för att få honom att lyssna bra på igångsättningarna då han gärna stänger av mig när jag försöker be honom om något. Men det gick bättre tillslut, dock var han mycket spändare igår än vad han brukar vara men även det kan ha att göra med blåsten sen även mörkret och alla på banan tror jag.
 
Men han blev fin tillslut och efter en del galopparbete satte han under sig fin och fick verkligen det där fina steget som han har. Idag ska jag rida honom igen och då blir det mer fokus på att få han att lyssna på mina igångsättningar och även att få han att ställa vänster som han gärna inte vill. Men vi jobbar på det! Imorgon är det äntligen hoppträningar!!
 
Senare idag ska vi åka till det nya stallet som vi ska flytta till. Då ska vi välja box som Goldini ska få flytta in i och även titta lite mer än vad vi gjorde förra gången. Imorgon ska vi dit igen på stallmöte innan hoppträningen, blir mysigt. Jag vet att jag inte nämnt det förns nu, men nu vet ni, vi ska byta stall! Mer om stallet får ni veta när vi flyttat. Kram!
 

We were to young, To know what real love was

Denna dag började med en riktig tung morgon då jag var riktigt trött. Jag hade mycket hellre legat kvar i sängen imorse än att gå upp och behöva göra mig iordning för skolan. Väl i skolan hade vi en lång första lektion men sen så fick vi reda på att en av våra lärare var sjuk idag som vi skulle ha i de resterande ämnena för dagen och därför fick vi gå hem och arbeta istället. Det kändes sjukt skönt faktiskt och välbehövligt, nu får jag då ännu mer tid att kunna plugga till mina tre prov jag har den här veckan. 
 
Igår var vi ute i stallet och det började bra med att Goldini var lugn som han faktiskt brukar vara mer och mer nuförtiden. Så vi gick ner på banan för att gå hans 10 minuters promenad, sen helt plötsligt får han fnatt och stegrar och bockar, jag försöker hålla kvar men då hamnade longerlinan mellan hans bakben så jag tyvärr behövde släppa.. Han sprang rodeo på banan och jag blev jätte ledsen, sen stannade han upp och jag fick tag på honom och han lyckades lugna sig sen gick vi upp till stallet igen.
 
Jag är rädd för att se hur han ser ut i benet idag.. Det känns som att det kommer se mycket värre ut nu än vad det gjort tidigare.. Vi masserade in liniment iallafall på knäet och sen linimenta vi alla ben också så jag hoppas för allt jag har att benet inte ser hemskt ut idag för då vet jag inte vad jag ska ta mig till.
 
Idag är det iallafall exakt 1 vecka kvar till återbesöket på kliniken. Jag är så nervös verkligen men hoppas på det bästa och att det ser mycket bättre ut. Nu ska jag försöka börja plugga iallafall, så vi hörs fina ni kram!

Första gången på väldigt länge.

Idag fick jag återförenas med en av de finaste hästarna jag någonsin ridit, Rulle. Jag red han rätt så mycket i våras när Goldini stod för han var skadad och jag trivs verkligen på hans rygg. Sen när jag fick börja sätta igång Goldini igen så blev det helt enkelt att jag slutade rida Rulle. Men idag efter ett halv år ungefär var jag tillbaka på hans rygg, visst försökte han slippa undan arbete lite men gud så fin den hästen är.
 
Jag ska få rida han lite mer nu i veckan osv och sen ska jag få hoppträna han för Lisa (min hopptränare) på lördag. Är helt överlycklig då jag verkligen tycker om Rulle. Det är inte många hästar som jag trivs så bra med utan Goldini brukar vara den enda, men Rulle trivs jag faktiskt med. Han är så sjukt jäkla fin för att vara så ung dessutom, är så glad att få chansen att rida denna häst ibland.
 
Dock är jag helt slut nu då det var längesen jag red ett sånt här krävande pass. Jag hade dessutom redan träningsvärk sen gårdagen då jag gymmade och tränade axlar och bål. Men kul var det och nu längtar jag ännu mer efter att få rida Goldini igen! Här får ni lite bilder från februari och april när jag red Rulle i våras, kram.

Dagarna bara springer förbi

Idag har dagen bara sprungit förbi känns det som. Började med en trött och seg morgon som gjorde att jag inte hann få i mig någon frukost. Så efter två stycken 90 minuterslektioner i skolan fick jag äntligen äta min lunch/frukost, dock var inte maten speciellt lockande men jag behövde få i mig något. Sen blev det att ha matte och avsluta med spanskaprovet som kändes jätte dåligt. Synd då jag inte orkar ett omprov eftersom vi har så mycket i skolan annars.
 
Sen kom jag hem från skolan då åkte jag och mamma och färgade och noppade våra bryn. Jag blev tyvärr inte nöjd då hon tagit bort hela tjockleken på mina bryn. Jag gillar tjocka bryn och blev därför väldigt ledsen när jag såg resultat tyvärr.. Bara att vänta så att de växer ut snart igen, så länge får jag väl fylla i dem så de ser långa ut åtminstone.
 
Åkte sen ut till stallet och gick promenad med Goldini. Satte på han repgrimman idag och körde lite lydnad på banan samtidigt som vi gick dessa 10 minuter vi får gå. Det gick riktigt bra och tillslut lyssnade han bara på små korta kommandon på det jag ville. Dock är han ju så rastlös så ibland var han någon helt annanstans när han skulle följa mig osv, haha men men han var duktig.
 
Nu ska jag fortsätta lyssna på musik och plugga till morgondagens debatt i psykologi och även mitt glosprov jag ska ha i engelska. Sen är det äntligen en välförtjänt helg efter en vecka med feber och nu en massor av prov. Men vi hörs hörni, kram!
Åh vilken saknad jag fick av sommaren och träningar. Älskar att vara igång, fy vad jag saknar att hoppa Goldini.. ♥

Ett katastrofalt dressyrprogram.

Här är videon som jag inte visat er än, det är sen jag var på träningsläger på Skogslotten i somras. Då red jag och Goldini ett LB:1 som gick käpprätt åt h*lvete. Jag tror inte dressyr riktigt är våran gren då jag är osäker där på att komma ihåg vägen och Goldini är mycket spändare på en dressyrbana än på en hoppbana. Han var likadan året innan när jag skulle rida det här programmet.
 
Redan på framridningen här var han spänd för allt, försökte få han att tänka på annat och jobba igenom honom osv. Men han var bara så spänd så jag försökte göra det bästa av situationen helt enkelt och försöka vara lugn själv. Precis innan vi skulle gå in i ridhuset och rida så knastrade dörren intill ridhuset till när de skulle öppna så då for Goldini iväg och blev ännu räddare, stackaren.. Men vi gjorde vårat bästa där inne iallafall.
 
Som ni ser fanns det ingen connection mellan oss, han ville inte gå fram för skänkeln och han var livrädd för domaren och staketet som stod där framme. Vägarna är inte ens på tal om haha, men jag bjuder på den så ni får se lite ridvideor nu när jag ändå inte får rida. Jag kan erkänna att vi inte ens var nära på att bli placerade iallafall haha.

Motivationen är inte på topp.

Hej på er alla, för tillfället ligger min motivation på noll efter tre dagars hemmaliggande som sjuk. Nu börjar iallafall febern försvinna och huvudvärken börjar lätta lite. Men det är den spänning som är i huvudet varje morgon när jag vaknar som gör att det är ett helvete att ens öppna ögonen (och nej det är inte för att jag bara är morgontrött). Jag tror då mycket har att göra med all stress jag och min familj har runt om oss just nu. Jag tror inte min hjärna hinner vila så mycket som den borde på nätterna nu för tiden.
 
Liksom vi har Goldini som opererades för några veckor sen, framtiden för honom är oklar men veterinärena tror än så länge att han kommer läka och bli bra. Vi har min mormor som för någon vecka sen opererades för sin tredje cancerdiagnos och framtiden för henne är just nu också oklar. Sen har vi min morfar som precis fått en demensdiagnos och nu måste flytta ifrån sitt hus som min mamma växt upp i.. Det är mycket runt om oss just nu och det känns riktigt jobbigt. Plus att jag ändå måste fokusera på allt plugg så jag fortsätter att lyckas i skolan osv, det tar väldigt mycket.. Så jag tror iallafall att det har en stor del på hur jag mår nu för tiden.
 
Jag har nu suttit och pluggat spanska sen jag gick upp, eftersom att jag har prov imorgon om jag nu lyckas ta mig till skolan. Sen på fredag har jag engelskaprov och debatt i psykologi. Det är jobbigt att jag inte ens kan få vila upp mig när jag faktiskt är sjuk, men det är sånt man får leva med. Nu ska jag snart ta en promenad med vovven för att få lite luft och ork i kroppen. Vi hörs kanske senare hörni, kram!
Saknar att lägga ner timmar på att trimma och rida igenom och känna resultaten när svetten rinner ner på ryggen. Jag längtar tills vi är där igen.

Ön som alltid kommer ligga mig nära hjärtat

Världens finaste Gotland, världens finaste ö. Ön jag tillbringat mångat somrar på som liten. I somras var jag där med familjen, det var super mysigt. Oavsett hur längesen det var sen man var där sist känner man sig på något sätt som hemma där ändå. Jag kommer alltid älska Gotland och den ön ligger mig väldigt nära om hjärtat. Jag bjuder er på några utav bilderna jag fotade när vi var där i somras.

Den sista sommaren som ett "barn"

Jag skulle ge så himla mycket för att få tillbaka sommaren 2014. Allt var så lyckat och jag levde verkligen ut dagarna och fyllde dem med skratt och allt man ska göra på sommaren. Jag hade en förjäkla grym sommar, den sista sommaren innan jag fyller 18 år. Det känns som att nästa år kommer jag leva ut sommaren på ett annat sätt för då har jag andra möjligheter att ta mig runt om i världen.
 
Det här var det sista sommarlovet som "ett barn" när föräldrarna faktiskt kunde säga "ja" och "nej" till saker och ting. När man kunde trotsa sina föräldrar och dra ut ändå. Mjo, visst är den sista sommaren när man är 17 år väldigt speciell, åtminstone om man ser det på det här sättet.
 
Men men, nu har vi en höst, vinter och vår att se fram emot och tagga för. Tjoho, och sommaren 2014 kommer att vara ett grymt bra minne. Kram

En sjukdag hemma i höstvädret

Godmorgon eller godförmiddag på er alla kanske man ska säga. Imorse vaknade jag än en gång upp med en sån ihållande och hård huvudvärk att jag inte klarade av att gå upp. Så jag fick stanna hemma från skolan idag och somna om med min lilla hund Boris bredvid mig. Vaknade upp vid 10 och huvudvärken var kvar så tog tabletter och för tillfället känns det lite bättre, skönt.
 
Jag har en hel del plugg jag måste göra och jag missar säkert ännu mera plugg i skolan nu, riktigt surt.. Man har inte tid att vara hemma och vara sjuk när man går andra året på gymnasiet tyvärr. Men men, mår jag bättre senare idag så följer jag med mamma ut till stallet och sköter om våran lilla häst. Det blir väl ungefär det roligaste jag får göra idag.
 
Nu ska jag äta frukost, det får bli min favorit med vaniljkvarg och frysta hallon. Världens bästa start på dagen enligt mig! Nej men vi får höras, kram på er.
En bild jag tog på min lilla Boris förra helgen i stallet. Visst är han helt otroligt söt?

En evig väntan och en väldig abstinens

Hej på er! Idag hade vi utsläpp i stallet och jag har inte hängt med på utsläppen på väldigt länge, men idag var det riktigt mysigt. Släppte ut alla hästarna i lugn och ro, sen satte vi oss ner och åt äggmackor och drack varmchoklad till frukost. Sen tog vi oss en tio minuterspromenad med Goldini idag som vanligt, och han börjar faktiskt bli bättre, så skönt! Man kan slappna av lite nu när man är ute och går med honom, förut var han på helspänn hela tiden och ville dra iväg men ja som sagt börjar han äntligen lugna sig.
 
Nu är det bara 3 veckor, snart 2 kvar till återbesöket. Tiden går så himla långsamt! Jag vill verkligen att det ska ha blivit bättre, jag hoppas av hela mitt hjärta. Min ridabstinens jag har just nu är inte nådig, även fast jag får rida andras hästar är det inte samma sak. Jag vill rida på min häst, utvecklas med honom och sätta upp mål med honom som förut. Det är det jag brinner för, det är det jag vill göra. Så för tillfället känns det faktiskt som en stor del av mig saknas..
 
Jag har så himla mycket plugg nu som jag måste ta tag i innan höstlovet som är om 2 veckor, stressig stressigt.. Men det är jag själv som satt mig i situationen så jag får skylla mig själv. Det är bara att plugga och göra det bästa av situationen helt enkelt. Sen om ett tag ska jag släppa en nyhet här på bloggen, men nämner inget förns allt är bestämt och klart. Så nu har ni något att klura på!
KRAM!
 

Snart så flyger du bland stjärnor

Fotade fina Agnes och Pilgrim igår. Det blev ett antal bra bilder, de är ju så fina tillsammans så kan väl inte bli annat än bra. Jag gillar de höstiga fina löven jag fick med i bakgrunden, ger en riktig höstkänsla!

Jag uppskattar verkligen hösten

Hej på er! Hur är erat liv i detta höstväder? Gillar ni hösten? Jag älskar hösten, eller åtminstone de dagar solen skiner, då uppskattar jag den verkligen. Vad gillar jag då med hösten? Jo, jag älskar klädmodet varje höst, när de lite mer dystra färgerna kommer så som brun, beige, svart, grå osv. Alla mysiga halsdukar, vantar och jackor och skor. ALLT, min favoritårstid att fixa snygga outfits, för vem tackar nej till en lager på lager outfit på hösten?
 
Jaja, sen tycker jag att det är mysigt att träffa vännerna i skolan och umgås och sen kanske ta en latte på stan. Det är så mysigt! Alla mysiga stunder på stubbåkrarna i stallet (dock får jag inte uppleva det i år), när hästarna börjar få den tjocka pälsen, man får börja sätta på sig sina snygga stalljackor hehe!
 
Alltså jag uppskattar egentligen alla årstider men hösten är speciell hehe. Nu ska jag iallafall snart ner till Stures Trafiskola och ta en syntest och sen ska jag hem och åka till stallet. Även idag blir det 10x2 promenader med Goldini, han börjar verkligen tröttna. Men vad ska man göra? Vi har lugnande nu iallafall vilket känns bra då han inte är rolig att leda vissa dagar.

Men vi hörs hörni, inläggen blir inte direkt bra när jag inte har ett ämne jag bestämt att skriva om från början haha men det får duga. KRAM!

When you can't stand, I'll stand up for you

Två stycken bilder från en av gårdagens promenader med Goldini.♥ Jag var osminkad och hade flottigt hår, men vem bryr sig om det när hästen är så söt? Den här hästen alltså, det finns bara en som honom, han är så sjukt speciell för mig. Älskar honom verkligen över hela mitt hjärta, även när hans humör inte alls är på topp. Men så mycket lycka han alltid sprider till mig och jag känner mig så lugn och trygg hos honom. Han gör mig verkligen lycklig och jag älskar honom obeskrivligt mycket.
 
Om tre veckor åker vi upp till Hölö för att få svar om det har blivit någon förbättring sen operationen, hoppashoppashoppas. Jag håller alla tummar och tår jag kan och hoppas verkligen att man ser skillnad, annars vet jag inte vad som händer. Men min älskling är bäst iallafall, oavsett vad så kommer han alltid vara min för ingen kommer att ta hans plats.
 
Ett rätt så flummigt inlägg men kram på er.

These are the days we've been waiting for

Han gör det igen och levererar, shit vad bra han är. Visst detta är inte en riktig pumparlåt som man kanske står och hoppar till men vafan, den är grym! Bra text, skön att lyssna på både när man inte ska tagga och när man ska bli taggad. Älskar den och älskar Avicii, världens grymmaste ♥

Dags o börja bli en vältränad människa

NU kan jag Ä N T L I G E N säga att jag ska skaffa gymkort i helgen och börja gymma. Det känns så sjukt bra att det äntligen ska bli gjort så jag för en gångs skull kan börja. Nu när min muskelbristning i knäet börjat läka efter ca 12 veckors vilande så får jag äntligen börja träna igen. Jag är TOTALT ur form så det börjar nästan bli pinsamt, för tillfället är jag så missnöjd med min kropp så det finns inte.
 
Nej, nu är det dags för magen att bli platt igen och rumpan och låren fasta, sen kanske man kan känna sig snygg igen. Dags för lite kondition och styrka i veckan känner jag. Jag ska börja gymma med min kompis Jenny, hon är extremt vältränad så det blir skönt att ha någon som kan hjälpa mig lite. Jag är iallafall grymt taggad och ska nu börja äta mera grönsaker och proteiner än vad jag gör, för den här gången ska jag inte backa!
 
NU KÖR VI BA'
 

Hej igen - Vart ligger jag till i livet nu?

Hallihallå på er! Nu när bloggen är uppfräschad av min snälla och fina vän Alexandra så kanske jag borde slänga in lite inlägg här då och då. Tänkte bara uppdatera er om hur läget ligger till just nu lite.
 
Jag går andra året på gymnasiet nu och trivs faktiskt hyffsat bra. Alltså jag trivs ju med klassen men vi har fullt upp med läxor, inlämningar, muntligt, prov osv hela tiden. Det tar rätt så mycket energi från mig eftersom jag redan från början är en person som är väldigt stressad, men jag försöker kämpa. Ämnen som innan varit väldigt enkla för mig är nu bland de svåraste och ämnen jag haft svårt för innan känns lite enklare.
 
Goldini, min finaste häst har varit skadad till och från ända sen februari ibörjan på året. Men i maj trodde vi att vi hade fått slut på denna dumma skada och satte igång igen och red normalt på sommaren och började hitta tillbaka till där vi var innan skadan. Dock så kom skadan tillbaka för drygt en månad sen som jag märkte när jag red honom. Det blev ett besök hos veterinären igen där de fick fram att han hade lösa broskbitar och något fel med en led i det vänstra bakre knäet.
 
Det blev då bara att boka en operation i Sigtuna för Goldini. Så veckan efter opererades han och operationen gick bra. Nu är det 3 veckor sen han opererades och vi har fått börja gå korta promenader med honom. Det blir återbesök hos Hölö vecka 44 och då får vi se om det blivit någon förbättring och hur vi fortsätter denna rehabperiod.
 
Så för tillfället är det inte så mycket träningar och tävlingar utan nu är det mer mys och gos med en häst med lite för mycket energi. Han börjar bli riktigt grinig för att han inte får röra på sig som han brukar men det får man förstå. Nu är det bara att fortsätta denna rehabperiod och se vart det leder. Våran veterinär är iallafall positiv än så länge och tror att Goldini kommer att komma tillbaka till där han var förut, vilket känns skönt.
 
Aja nu vet ni lite, kram på er och hoppas ni orkade läsa inlägget! ♥

RSS 2.0