Han ger mig styrkan jag behöver för att orka


Nu så gör jag slut med gud

Hej på er, vad har jag hunnit med sedan sist vi hördes? Jo, jag har hunnit sitta upp på Goldini och tagit en 40 minuters skritt-tur på banan två dagar med 20 minuters promenad i skritt först. Riktigt kul att sitta på honom igen, jag känner mig verkligen hemma där. Dock känner jag ju att det är en bit kvar tills vi är där vi var igen, han lägger sig gärna på någon sida och skjuter ut bogen. Men det är bara att kämpa upp med rätt rehab och jag tror att det kommer att bli så bra när han blir mer liksidig igen.
 
Idag hade han premiär på skrittbandet som vi har i stallet. Det gick super bra och både jag och mamma är jätte nöjda över honom, Bettan som hjälpte oss tyckte han var extremt duktig också. Vi alla hade nog förväntat oss något värre eftersom han är väldigt uppe i luften, men han accepterade läget. Han gick väldigt fint på bandet också och höll balans och styrka själv. Så glad att ha denna tillgång i stallet nu då det verkligen kommer hjälpa Goldini i hans rehab.
 
Imorgon åker vi till kliniken för återbesök igen och jag håller verkligen alla tummar jag har. Nu ska han vara frisk, snälla snälla snälla! Vill så gärna ha det förklarat så det bara är att lägga upp en jäkla bra rehab-plan nu och satsa på att vara tillbaka helt i vår. Men vågar inte hoppas för mycket nu, men jag tycker han känts väldigt fin i benen nu och hållt sig rätt så bra i skinnet så jag hoppas verkligen. HÅLL ALLA ERA TUMMAR MED MIG! Kom igen nu, låt oss få ett positivt besked imorgon.
 
Aja snart ska vi ut till stallet igen och bara göra det sista med Goldini innan natten. Hoppas ni har en fortsatt bra söndag, kram på er! 
Den slutade sådär snabbt i slutet bara för han råkade komma åt bakbommen, satte igång igen sen.

Jag ville vara bättre, men då blev allting sämre

Hej på er, i lördagskväll kom Ida hem till mig och sov kvar här. Det var mysigt vi pratade och hade det allmänt kul. Vi har även fixat biljetter till morgondagens premiär på den tredje Hunger Games, som jag längtat! JAG ÄLSKAR HUNGERGAMES!!! Så nu fick jag det sagt hehe, lite flummigt får det vara i bloggen ibland. Men iallafall vi hade det bra och vi kommer nog ha en mysig natt imorgon på bion också.
 
Sen följde jag med mamma och pappa till Ikea. Tanken var att jag skulle hitta en matta och en lampa till mitt rum dock kom jag hem med ett nytt nattduksbord, sänglakan och en fin fårskinnspläd istället. Men jag är nöjd ändå och väntar på att jag ska hitta min perfekta lampa och matta hehe, snart så är mitt rum precis som jag vill ha det. Saknas bara en garderob längs ena väggen... Men det kommer snart det också ska ni se ;)
 
Idag var jag i skolan och har nu klarat av den längsta dagen. Den började väldigt segt med spanska men jag piggades upp under sociologin då jag fick reda på att jag skrev ett A på mitt senaste prov. Mitt första A under gymnasietiden och jag blev super lycklig! Så nu jäklar ska jag satsa och skriva bra på alla kommande prov också och hoppas på att gå ut med ett A i sociologi sen när tvåan och denna kurs är slut. Dagen fortsatte sen och vid halv fyra fick jag gå hem i mörkret, känns som det varit kväll hela dagen idag.
 
Mamma och jag åkte sen ut till Goldini. Där gjorde vi inget speciellt idag, myste, borstade och kände igenom honom. Idag var han varm i båda fram men inte i någon bak, så fick sätta på BoT skydden och hoppas på att benen känns finare imorgon. Det blir nog bättre när han kan röra sig ordentligt igen, på söndag ska vi inviga skrittmaskinen, ÄNTLIGEN! Jag hoppas verkligen att han går på den och accepterar den för det kommer hjälpa super mycket i våran rehab, längtar.
 
Men nu ska jag klicka hem lite kläder från Nelly.com för att göra dagen lite roligare. Vi hörs mina fina kram!
Ge mig sommar igen snälla..

Några ärliga sanningar

♥ Jag är världens mest rastlösa person och vill helst ha saker att göra hela tiden. Det är väldigt svårt för mig att bara sätta mig ner och ta det lugnt, tar högst 3 minuter tills jag börjar sucka och klaga. Fungerar tyvärr likadant i skolan och det gör att det blir väldigt svårt att koncentrera mig på de långa lektionerna.
 
♥ Något jag älskar är när personer/jag luktar gott. Älskar verkligen parfym i alla slags former, men jag gillar mest den starka doften, helst inte söt utan mer stark men ändå fruktig. Mina stora favoriter är Calvin Kleins Forbidden Euphoria och Georgio Armanis Sí. MUMS!
 
♥ Jag ogillar verkligen smör, uschuschusch. Fast jag har smör på mackan för att det inte ska bli torrt dock ytterst lite och jag låter aldrig någon annan bre mina mackor för jag är rädd för klumpar. Usch, får kvällningar bara av att tänka på smörklumpar.
 
♥ Varje morgon följer jag exakt samma rutiner för annars hinner jag inte. Gör någon så att jag inte kan följa mina vardagsrutiner på morgonen blir det verkligen kaos. Jag är så himla van med att alltid vara ensam på morgonen och därför är det så skönt att ha dessa rutiner. Först kläder, sen smink, sen frukost sen borsta tänderna, poff och färdig på 30-40 minuter, toppen bra!
 
♥ Jag har något slags beroende av shopping. Hela mitt belöningssystem i hjärnan sätts igång varje gång jag klickar hem något eller går på stan med massor av påsar. Alltså jag mår så bra av nya, fina kläder och skulle helst ha olika outfits vaje dag. Finns inte mycket bättre än det, shoppingberoende helt enkelt.

Everything is going to be alright

Hej på er, dagarna känns riktigt långa och tunga nu efter morfar gått bort.. Men försöker göra det bästa utav det hela, så jag började med att gå till skolan igår. Har inte varit i skolan på hela veckan, men det var skönt att träffa vännerna igår och tänka lite på annat. Dock har jag en hel del plugg över mig nu så ska prata med min mentor på måndag och se om jag kan få en studiecoach så jag slipper stressa mig ikapp allting.
 
Goldini vänjer sig iallafall mer och mer med nya stallet och han trivs. Vi gick en promenad i onsdags och då var han rätt så stissig även fast han hade fått lugnande innan. Men han lugnade sig sen och verkade nöjd över att få se sig omkring lite. Idag ska vi försöka åka ut när det är lite ljusare så ska han få se omgivningen i annat än mörker också, det blir mysigt. Det är extra mysigt att vara i stallet nu eftersom att det gör att man tänker på annat än allt tråkigt som är omkring oss nu. Men jag vill bara komma igång med ridningen igen så jag kan få göra det jag brinner för och tycker är roligt.
 
Vi har även bestämt oss för att åka till Sweden International Horseshow nu tillslut. Jag och mamma brukar ju ha en tradition att alltid åka på Stockholm Horseshow men nu när det flyttades till Friends så har vi inte tänkt på det. Men vi kommer åka med folk från det nya stallet och hyra en minibuss. Blir super mysigt, får se om vi bara ser kvällsshowen och går på mässan hela dagen. Det kommer bli jätte kul där och att lära känna de i nya stallet bättre! Men vi hörs hörni, kram och hoppas eran lördag blir bra.
Bjuder på en bild på Malin Barryard som jag fotade under Stockholm Horseshow 2011.

Is there any place you and I could be?


Du lever kvar i mig, så länge livet ger mig tid

Det tar emot att sätta sig ner och skriva det här, jag vill inte förstå och jag kan inte förstå. Igår lämnade en utav de finaste och bästa personerna jag vet jorden och svävade vidare till himlen. Min älskade och bästa morfar, jag saknar dig redan så mycket. Det går inte skriva det här utan att börja gråta igen, jag vill verkligen inte förstå det här. Du har alltid funnits i mitt liv, du har stöttat mig i så många saker och alltid funnits till hands. Det kommer bli så tomt, det är redan tomt, jag vill bara prata med dig och höra hur du kallar mig för "Millan".
 
Du har verkligen skämt bort dina barnbarn, precis som en morfar ska. Allting gick så fort, på 2 veckor var du helt plötsligt borta från oss, på riktigt fuck cancer. Av alla besök som man såg mer och mer hur du försvann bort från oss, det fanns inte mycket kvar av dig tillslut. Men jag minns dig som den fina morfar som alltid bjöd på godsaker när man hälsade på, lagade världens godaste pannkakor och var proffs på minigolf. 
 
Jag älskar dig morfar så sjukt mycket och jag saknar dig jätte mycket. Jag vet att du är där uppe någonstans nu och tittar på mig och familjen och du slipper lida och ha ont. Nu mår du bra och stöttar oss fast du är där uppe. Jag var inte beredd på att du skulle försvinna från mig redan, jag önskar att du fortfarande fanns. Det finns så mycket mer jag skulle vilja säga till dig och få höra från dig. Du är alltid bäst i mina ögon morfar och verkligen världens bästa. Saknaden är så grymt stor att jag inte klarar av den nästan, det gör så ont..
 
Men jag vet att du vill att vi ska vara glada och leva livet men det är svårt utan dig. Du spred så mycket glädje omkring dig fast du kanske inte visste det. Du har alltid följt med mig hela livet, när jag var rädd för att vara hemma själv tog du moppen och satt hemma med mig tills någon från familjen kom hem så jag slapp vara ensam. Alltså du har alltid funnits där, men nu finns du inte längre. Det sista jag sa till dig var "Hejdå morfar, vi ses!" precis som jag brukade för jag trodde verkligen vi skulle ses igen du såg på mig och såg så ängslig ut, men du sa ändå "Ja det gör vi Millan" precis som vanligt. Dagen efter var du död.. Du behövs här nere morfar, det är så tomt. KOM TILLBAKA!
 
Finns så mycket att säga, men jag älskar dig och kommer alltid göra. Du finns alltid med mig och jag kommer alltid ha dig som min finaste ängel nu. Alltid älskad&saknad, aldrig glömd. Lova mig att hälsa på ofta och lära mig ditt egna recept på pannkakor, tack för att du gett mig den bästa uppväxten någonsin. Du har gjort mig till en bra människa, en jäkligt envis människa för det var du. TACK MORFAR! Jag älskar dig och saknar dig så mycket, jag hoppas du slipper lida nu iallafall. Jag ska vara stark för din skull och uppleva mina drömmar och satsa på det jag är bra på. Jag vet att du kommer vara där och heja på mig. Älskar dig mest ♥
 
- Shirley Clamp - Jag fick låna en ängel
Du log mot mig, En sista gång
Du var så lugn, Som om du redan gett dig av
Du såg på mig, Att jag var rädd

Hur kan man nånsin' va' beredd?

Jag fick låna en ängel, Som spred sitt ljus i mitt liv, I varje andetag
Du togs bort från mig, Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel, För en stund
 
Du gav mig allt, Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig, Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'

Men säg mig hur kan man nånsin' va' beredd?

Jag fick låna en ängel, Som spred sitt ljus i mitt liv, I varje andetag
Du togs bort från mig, Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel, För en stund

Min ängel ♥
 

Från det ena stället, till ett annat

I fredags packade vi ihop våra sista saker från det gamla stallet vi stod i och drog iväg till det nya. Vi har alltså flyttat Goldini till ett nytt stall med både skrittmaskin&solarium som kommer att göra hans rehabilitering till det bättre. Vi trivs än så länge jätte bra även fast vi bara stått där några dagar, människorna är jätte trevliga och det är ordning och reda. Goldini verkar också trivas men eftersom att han är en häst som är rätt så spänd och måste bearbeta många nya saker så är han lite spänd nu också.
 
Han har bland annat får precis bredvid sin sjukhage så hela gårdagen gick han och försökte blåsa bort dem. Idag hade han varit lugnare dock och accepterat fåren och vågat sig på att vänta rumpan till de och äta sitt hö i hagen, sötnosen haha. Idag var han mer sig själv och han var lugn när han stod uppställd på gången och han rullade sig även skönt i boxen.
 
Jag tror denna nystart kommer bli toppen för både oss och Goldini då vi har mer möjligheter både nu när han är under rehab och sen när vi är igång på riktigt igen. Vi får höras hörni, kram!

Nere på botten

Är helt tom.. Livet är inte rättvist. Kommer tillbaka när orken finns igen.. Hejdå så länge

RSS 2.0