Lite om vad som händer

Godmorgon hörni! Jag har varit vaken sen halv 10 idag, lyckades för en gångs skull sova till längre än till nio. Tanken var att gå ut och ta en PW innan frukost men tack vare min hals och hosta fick jag inte göra det och jag förstår det, för det kan tyvärr gå över till lunginflammation. Min motion idag får helt enkelt bli i stallet. Igår så var det sånt oväder hos oss, spöregnade och blåste. Goldini fick stå igår, han såg ut som en ynklig blöt kattunge i ansiktet haha.
 
Imorse blev han klippt utav Sara i stallet då han redan hade fått tillbaka all päls som blev bortklippt för en månad sen. Skönt! Så han fick ett gosigt täcke och fick släppas ut i blåsten sen. Har inte riktigt bestämt mig för om jag ska rida ut eller köra ett lydnads pass med bommar på banan idag. Om jag väljer banan ska jag göra den övningen som Caroline Bågfeldt gjorde med Chuck. Försöka korta så mycket som möjligt mellan ett avstånd och sedan öka så mycket jag kan och se skillnaden.
 
Imorgon så kommer det någon och fotar vårat hus, som snart ligger ute på annons. Känns lite konstigt att vi ska flytta härifrån. Det är med skräckblandad förtjusning känner jag, nu när allt börjar bli på riktigt. Jag har liksom aldrig bott någon annanstans än här hemma. Min kusin Emma landar här hemma imorgon också, ska bli jätte mysigt att träffa henne igen!
Sen är det hoppträning imorgon. Då är det sitsträning, ska be pappa filma så får ni se vad vi övar på. Det blir första inneträningen för i höst, mysigt! Ska bli kul att träna igen. Vi hörs :)
Har bildbrist på min skoldator!
 

#fuckcancer

Sitter just nu och bölar framför cancer galan på sjuan.. Det kommer upp så mycket känslor och den första som kommer upp i mina tankar är min mormor. Hon är den starkaste människan jag känner, hon överlevde sina operationer som ingen trodde hon skulle klara av. Hon lever idag utan organ i kroppen som man egentligen inte kan leva utan.

Ingen förtjänar att få cancer, alla kan drabbas. Vi måste göra skillnad.. FUCK  CANCER





Liten påminnelse till mig själv

5 saker jag ska hålla resten av 2013..
  • Bry mig mer om skolan, förbättra mina betyg
  • Försöka få Goldini att bli så fin som han var i vintras
  • Fortsätta att träna kondition minst en gång i veckan
  • Göra mina 100 squats och 100 situps varje dag
  • Spara ihop mina pengar så jag inte blir pank hela tiden.
5 saker jag ska ta tag i under 2014..
  • Min träning, måste bli nöjd med min kropp.
  • Hitta ett bra flyt på tävlingsbanorna, försöka komma runt en bana felfritt.
  • Plugga så jag inte får något F i slutet på någon kurs.
  • Äta bättre, inte skippa vissa måltider.
  • Försöka få mitt hår att växa ut och bli långt igen. Använda mindre värmeredskap som plattång osv.
 

Hoppning hemma i spöregn

Igår så hoppade jag och Johanna hemma på banan i spöregnet. Vi hade en serie med först tre studs sen två galoppsprång till ett räcke som var ett galoppsprång till en oxer. Sen på andra långsidan hade vi två bommar med 6 galoppsprång imellan, sen hade vi en upphöjd bom i mitten så man kunde jobba på volt över bommen.
 
Jag värmde upp med att jobba över bommarna och sen på volten. Gick bra och han var väldigt fin och lätt i munnen igår, i galoppen gick han verkligen kort ibörjan. Fick faktiskt smacka på honom så han skulle vakna, brukar vara tvärtom. Men han var väldigt fin och lyssnade väldigt bra igår, inga luftsprång, backut sparkar eller några jämnfota hopp med bakbenen. Utan han skötte sig super fint och tyckte verkligen att det var kul!
 
Han klarade serien galant alla gånger och i slutet så höjde vi upp till 115 cm vilket blev mitt höjdrekord. Han tvekade inte ens utan hoppade bara över. Det är så skönt att vi båda har byggt upp vårat självförtroende tillsammans nu, min bästa häst vad jag älskar honom! Det var riktigt kul igår och jag är så stolt över hans insats igår, bästa hästen!
Två stycken bilder som Ellen fotade på oss igår. Sista är när vi hoppar 1,15 meter. Han ser riktigt loj ut, men tror det var för att de spöregnade haha!

Galet rolig uteritt igår

Även fast det inte blev någon tävling igår så blev inte dagen dålig för det. Jag och Johanna red ut på en långtur in till Arnö, det hände det ena efter det andra hahaha. Vi hade så jäkla kul och skrattade sen hela vägen hem, skrattar fortfarande när jag kommer att tänka på vad som hände haha. Sen så träffade jag Sofie när jag kom hem från stallet, vi satt först här hemma och sen gick vi till Ica, handlade tuggummi, sen gick vi hem till mig igen. Bästavännen ♥
 
Idag är det löshoppning i stallet, hästar i stallet och utifrån ska hoppas. Jag ska fotografera idag, Goldini ska inte löshoppas idag utan vi ska ut och rida hade jag tänkt. Men vi hörs! Ha en bra söndag hörni!
  
Johanna och Isak. Så fina så!
 

Sommarens höjdpunkt

Igår så anmälde jag mig till Skogslottens ridläger 2014. Jag och Ida var ju där i somras och vi ska dit nästa sommar också. Kommer bli så kul, och nu ska Hanna och Emelie med också. Ida som rider Bebbe ska kanske också med, så det kommer bli så himla grymt kul! Vi ska dit v.29 så vi har Nina den här veckan också, längtar så mycket. Sommarens höjdpunkt, bästa Skogslotten!
 

Ingen bra dag

Stannade hemma från skolan idag då jag vaknade med en jäkla mensvärk. Tur det att jag stannade hemma, åt ingenting, när jag väl åt kom allt upp igen. Så fram till nu hade jag inte fått behålla någon mat i magen, har mått sjukt dåligt idag. Vi fick avboka tävlingen imorgon vilket känns så jävla surt om man får uttala sig så. Var så taggad på morgondagen och jag hatar detta.. Men det är bara att träna tills vi ska till Eskilstuna och hoppa två CR så att mormor får se när jag och Goldini hoppar.
 
Imorgon om jag är bättre ska jag ut till stallet. Ska rida ut med bästa Johanna, älskar att rida ut med henne. Sen skulle kanske några fler från stallet också hänga med, så kommer bli riktigt kul imorgon ändå även fast jag var så himla tävlingssugen. Får bli en mysig uteritt på min älskade häst istället, saknar honom idag när jag inte varit hos honom..
 
 

Bråvalla 2014

Något jag ser fram emot är Bråvalla i sommar. Jag och Sofie snackar om att dra ihop ett gäng som vi sedan tar med oss ner till Bråvalla haha, eller aa vi alla åker ju tillsammans. Har det grymt de tre dagarna och bara lever livet och hoppar runt till olika artister. Det kommer bli så grymt och jag längtar redan haha, hoppas det kommer grymma artister dit! Är det någon av er som tänkt åka dit nästa sommar?

Lite små sanningar

♦ Varje gång jag ställer mig upp så svartnar min blick. Då snackar jag alltså inte bara om när jag ställer mig upp för fort utan varje gång jag ställer mig upp och ibland så tappar jag dessutom balansen.
♦ Det finns inget som jag tycker är så roligt som jag tycker det är att hoppa Goldini. Han är nog den roligaste hästen jag ridit, jag blir mer och mer övertygad om det efter varje gång jag testar nya. Han är världens roligaste häst att rida enligt mig.
♦ Jag är dålig på att ta tag i mitt liv och plugga. Jag skjuter gärna upp det till sista dagen vilket inte alls är bra. Men det är så jag gör och jag känner mig då tvungen till att plugga.
♦ Jag älskar att sitta och titta på bilder på WeHeartIt och bli motiverad med nya kläder, för att träna mer och sådär. Det finns så grymt mycket bra bilder på den sidan.
♦ Jag har kommit in i en sån där jobbig period där jag får dåligt samvete om jag äter onyttiga saker, ändå sitter jag på kvällen och äter onyttigt. Jag måste sluta bry mig!
♦ Jag älskar att träna, både mig själv och hästen. Även fast jag tycker att det är svin jobbigt och svin tråkigt ibland så finns det inget bättre än träningsvärken dagen därpå som bevis på att man verkligen har gjort något vettigt med kroppen dagen innan!
 
 

Goldinis planering för veckan

Måndag: Barbacka, bus på banan
Tisdag: Dressyr på banan
Onsdag: Markarbete/hopp. Serier och studs
Torsdag: Rida ut. Transportträning
Fredag: Rida ut med Johanna&Ida?
Lördag: Tävling på Vikbolandet. 90&100 cm
Söndag: Skritta ut
Min kärlek till dig är obeskrivlig mitt älskade hjärta ♥
 

Fin häst idag och har även testat en ny

Idag var Goldini riktigt med på vad vi skulle göra. Det var dressyr på schemat idag och det första jag tänker på varje pass nu är att hela tiden ha honom framåt och positiv. Det börjar faktiskt kännas från start nu att han har mer framåtbjudning och har mer lust att jobba. Han var väldigt lätt och fin i munnen i både traven och skritten, galoppen sitter fortfarande inte men ska börja jobba som jag gjorde i vintras så har vi nog snart fått in galoppen också snart.
 
På lördag är det ju hopptävling på Vikbolandet, ska hoppa 90 och 100 cm. Är riktigt taggad, det ska bli kul! Johanna och hennes mamma ska med också, så jag har en bra och stöttande publik med mig ifall att det inte skulle gå bra vilket känns skönt!
 
Idag fick jag även testa att sitta upp på Idas foderhäst Bebbe. Han är 6 år och jag kan säga att han var helt annorlunda mot Goldini (jag föredrar Goldini). Han hade en väldigt stor trav och i galoppen var han väldigt vinglig. Men visst var han fin, men jag föredrar hästar som Goldini även fast det bara finns en som Goldini hihi. Aja det var kul att testa en annan häst idag också!
Här har ni en bild på Bebbe från helgens löshoppning. 
 

Hemma och är sjuk

Idag blev jag hemma från skolan, vaknade med mens- och huvudvärk. Det kändes onödigt att gå till skolan och vara på dåligt humör så jag stannade hemma istället. Har då fixat med bloggen för att försöka sätta igång den igen, jag har dessutom trixat lite med stallets hemsida då jag är webbansvarig för den och ska försöka sätta igång den igen. Annars har jag försökt plugga lite natur till provet på torsdag vilket slutade lika fort.

Nu sitter jag och lyssnar på musik, äter choklad och skriver detta inlägget. Vi hörs hörni och hoppas ni börjar följa bloggen igen nu när jag sätter igång igen! Ska senare ut till stallet, får se vad jag orkar göra med Goldini idag. Kram
 

RSS 2.0